Oven Roasted Cauliflower with Garlic and Lemon.

 

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I’ve always said I’m a fake vegetarian, I would really be ok with just eating vegetables, grains, dairy products and fruits but my husband doesn’t feel the same way. When I crave warm cauliflower couscous salad he craves a piece of steak to go with it. The good news is that little by little we are incorporating more and more vegetables into our diet and I’m hoping one day we could maybe not eat meat? I highly doubt it but for now I’ll keep looking for interesting and fun recipes like the one I’m posting about, you must try it, it is super delicious and takes little time to make. Ready?

Recipe courtesy of Emeril Lagasse

Ingredients
5 to 6 cups cauliflower florets, about 1 1/2 inches in diameter or whatever works for you
1/4 cup extra-virgin olive oil
1 tablespoon sliced garlic
2 tablespoons lemon juice
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon black pepper
2 tablespoons grated Parmesan
Chopped chives, for garnish

Directions
Preheat the oven to 500 degrees F.
Place the cauliflower florets in a large saute pan or a roasting pan. Drizzle the olive oil over the cauliflower, and season with the garlic, lemon juice, salt and pepper. Place the saute/roasting pan in the oven and cook for 15 minutes, stirring occasionally to ensure even roasting. Remove from the oven and sprinkle with the Parmesan. Garnish with chopped chives and serve immediately while still warm. Bon appétit mes amis
 
Coliflor con Ajo y Limón Asado al Horno 
Siempre he dicho que soy una vegetariana falsa, la verdad yo viviría muy bien comiendo solo verduras, granos, productos lácteos y frutas, pero desafortunadamente  mi esposo NO.  Cuando yo pienso en ensalada de cuscús de coliflor, el  piensa que quedaría mejor con  una carne.  La buena noticia es que poco a poco estamos incorporando más y más verduras en nuestra dieta y espero que un día tal vez no comamos carne? Lo dudo mucho, pero por ahora voy a seguir buscando recetas interesantes y divertidas, como la receta que estoy compartiendo,  toma poco tiempo para hacer y es super deliciosa. listos

Ingredientes 
5 a 6 tazas de floretes de coliflor, 1 1/2 pulgadas de diámetro o lo que funcione para usted 
1/4 taza de aceite de oliva virgen extra 
1 cucharada de ajo en rodajas 
Jugo de limón 2 cucharadas 
1 cucharadita de sal 
1/2 cucharadita de pimienta negro 
Parmesano rallado 2 cucharadas 
Cebollino picado, para decorar

Instrucciones 
Precaliente el horno a 500 grados F. o 260 Celsius 
Coloque los floretes de coliflor en una sartén grande o un molde para hornear. Rocíe el aceite de oliva sobre la coliflor, sazone con el ajo, el jugo de limón, sal y pimienta. Coloque el sartén / molde para hornear en el horno y cocine por 15 minutos, revolviendo de vez en cuando para asegurar un tostado. Retirar del horno y espolvorear con el queso parmesano. Decorar con el cebollino picado y servir de inmediato, mientras aún está caliente. Bon appétit mes amis. 

 

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